در هنگام ایجاد مشکلات حقوقی و قضایی، افراد از وکلا کمک می گیرند تا بتوانند پرونده و شکایت خود را به خوبی و با اگاهی از قوانین پیش ببرند. برای این کار شما باید حق الوکاله وکیل را طبق تعرفه موجود بپردازید. اگر می خواهید از میزان دقیق تعرفه حق الوکاله و همچنین هزینه تمبر مالیاتی وکیل برای پرونده خود آگاه شوید، می توانید از ابزار محاسبه آنلاین حق الوکاله کیت ست به صورت رایگان استفاده کنید.
حق الوکاله وکیل و تمبر مالیاتی وکیل چیست؟
شاید قبل از انجام محاسبه آنلاین حق الوکاله، برای شما این سوال پیش آید که حق الوکاله چیست؟ و یا تمبر مالیاتی وکیل چیست؟ در پاسخ می توان گفت که حق الوکاله هزینه ای است که شما باید بابت کارهای وکیل که برای شما انجام می دهد بپردازید که مقدار آن توسط تعرفه نامه تعیین شده است و در قرار داد شما با وکیل به آن ذکر می شود.
همچنین طبق قانون مالیاتی، وکلای دادگستری و کسانی که در محاکم اختصاصی وکالت می کنند مکلفند در وکالت نامه های خود رقم حق الوکاله ها را قید نمایند و معادل پنج درصد (5%) آن بابت علی الحساب مالیاتی روی وکالت نامه تمبر الصاق و ابطال نمایند.
پرداخت هزینه حق الوکاله و تمبر مالیاتی وکیل پس از محاسبه آنلاین حق الوکاله
شما باید هزینه های حق الوکاله و.. را پرداخت کنید. اما اگر در پایان خوانده محکوم شود، می توانید هزینه های پرداخت شده را تا میزان تعرفه مشخص شده از خوانده طلب کنید و طبق نظر دادگاه باید هزینه را پرداخت کند.
آیین نامه تعرفه حق الوکاله برای محاسبه آنلاین میزان حق الوکاله
اگر در حین محاسبه آنلاین حق الوکاله و تمبر مالیاتی خود، می خواهید بیشتر و دقیق تر با آیین نامه تعرفه و فرمول های آن آشنا بشوید، در ادامه قسمت های مهم از این آیین نامه را به شما معرفی خواهیم کرد:
-
قرار داد حق الوکاله بین وکیل و موکل معتبر است و اگر قرار دادی در پیش نباشد، در مورد محکوم علیه مالیات و سهم تعاون این تعرفه معتبر خواهد بود.
-
چنانچه قرارداد حق الوکاله كمتر از میزان تعرفه وكالتی باشد در مورد محكوم علیه مبلغ کمتر ملاک خواهد بود.
-
اگر حق الوکاله مازاد بر تعرفه باشد، باید در وکالتنامه درج شود. در غیر اینصورت عمل وکیل قابل تعقیب جزائی خواهد بود.
-
در دعاوی مالی میزان حق الوکاله در موردی که حکم دادگاه بدوی از حیث بهای خواسته قطعی است از حداقل ١٥٠٠٠٠ ریال و ١٠% بهای خواسته و حداکثر تا مبلغ ٣٠٠٠٠٠ ریال می باشد در موردی که حکم از حیث بهای خواسته قطعی نیست به ترتیب ذیل تعیین می گردد:
الف- تا مبلغ یکصد میلیون ریال ٦% از بهای خواسته و حداکثر ٦٠٠٠٠٠٠ ریال.
ب- نسبت به مازاد یکصد میلیون ریال تا یک میلیارد ریال ٤% بهای خواسته و حداکثر تا مبلغ ٤٢٠٠٠٠٠٠ ریال.
ج- نسبت به مازاد یک میلیارد ریال تا ٥ میلیارد ریال ٣% از بهای خواسته و حداکثر تا مبلغ ١٦٢٠٠٠٠٠٠ ریال.
د- نسبت به مازاد پنج میلیارد ریال ٢% از بهای خواسته و حداکثر تا مبلغ ٢٠٠٠٠٠٠٠٠ ریال.
-
تحصیلات وکیل هم در تعرفه مهم است و وکلای با مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد تا ٥% مبلغ پایه و دارندگان مدارک تحصیلی دكترا تا ١٠% مبلغ پایه به حق الزحمه آنها افزوده می شود.
-
همچنین سابقه وکیل هم تاثیر گذار است و به ازای هر سال سنوات خدمت قضایی، وكالت و عضویت هیات علمی به ازای هر سال ١% مبلغ پایه و حداکثر تا ٣٠ سال سابقه و ٢٠% مبلغ پایه به حق الزحمه آن ها افزوده می شود.
-
برای وكلای شاغل در استان تهران و مراكز استان تا ١٠% مبلغ پایه و وكلای شاغل در شهرهای بزرگ تا ٥% مبلغ پایه به حق الزحمه آنها افزوده می شود.
-
شصت درصد حق الوکاله مقرر به مرحله نخستین و چهل درصد بقیه به مرحله تجدید نظر تعلق می گیرد. حق الوکاله هر مرحله در پایان همان مرحله به وكیل پرداخت می گردد.
-
در مواردی که دعوی به یکی از نتایج ذیل منتهی شود حق الوکاله به ترتیب زیر تعیین می شود:
الف- برای قرار ابطال دادخواست پیش از پاسخ و دفاع از دعوی ربع حق الوکاله مرحله نخستین.
ب- برای قرار ابطال دادخواست پس از پاسخ و دفاع از دعوی نصف حق الوکاله مرحله نخستین.
ج- برای قرار سقوط دعوی تجدیدنظر قبل از پاسخ و دفاع از دعوی ربع حق الوکاله مرحله تجدیدنظر.
د- برای قرار سقوط دعوی تجدیدنظر پس از پاسخ و دفاع از دعوی نصف حق الوکاله مرحله تجدیدنظر.
-
در دعاوی غیر مالی اعم از اینکه خواسته مالی نیست یا تعیین بهای خواسته قانوناً لازم نیست و همچنین در دعاوی كیفری، دادگاه میزان حق الوکاله و خسارات مورد مطالبه از طرف محكوم له را به شرح مقرر در این ماده تعیین خواهد كرد اعم از اینکه خود خواهان یا متهم و یا دادگاه وكیل تعیین كرده باشد حق الوکاله:
الف- در دعاوی خانوادگی به طور مطلق مانند طلاق و تمكین یا دعاوی مالی ناشی از نكاح و طلاق و دعاوی امور حسبی حداقل ٣٠٠٠٠٠ ریال و حداکثر ٤٠٠٠٠٠٠ ریال.
ب- در دعاوی كیفری:
1- در دعاوی كیفری مستلزم مجازات شلاق، جزای نقدی، سرقت مشمول حد، قصاص عضو و دیه عضو، حبس كمتر از ده سال حداکثر مبلغ ٥٠٠٠٠٠٠ ریال.
-
تبصره- چنانچه برای یک جرم چند مجازات پیش بینی شده باشد یک حق الوکاله تعلق می گیرد در جرائم متعدد موضوع بند یک که نسبت به آن بعد از رسیدگی تصمیم قضائی اتخاذ شده باشد برای هر عنوان ٥٠٠٠٠٠ ریال و حداکثر برای سه عنوان مبلغ ١٥٠٠٠٠٠ ریال به حق الوکاله اضافه می شود و نسبت به مازاد مبلغی پرداخت نخواهد شد.
2- در دعاوی مستلزم قصاص نفس، محاربه، حدود مستوجب قتل، دیه نفس، حبس ١٠ سال و بیشتر حداکثر مبلغ ١٠٠٠٠٠٠٠ ریال.
تبصره- اجتماع مجازات متعدد برای جرم واحد موجب تعدد حق الوکاله نمی باشد. در جرائم متعدد این بند که بعد از رسیدگی قضائی نسبت به آن اتخاذ تصمیم شده باشد برای هر عنوان جزائی مبلغ ١٠٠٠٠٠٠ ریال و حداکثر ٣٠٠٠٠٠٠ریال به حق الوکاله وكیل اضافه می شود و مازاد بر آن مبلغی تعلق نمی گیرد.
ج- در سایر دعاوی غیر مالی حداقل حق الوکاله ٣٠٠٠٠٠ ریال و حداکثر ٤٠٠٠٠٠٠ریال تعیین می شود.
تبصره- افزایش ضریب تخصص، سنوات خدمت، مناطق جغرافیایی با رعایت این شرط که از حداکثر مقرر در بندهای فوق افزوده نشود به شرح تبصره ماده ٣ تعیین می شود. همچنین مفاد مواد ٤ تا ٧ این تعرفه در خصوص دعاوی غیر مالی نیز اعمال می شود.
-
-
حق الوکاله اموری که خارج از دادگستری یا پس از طرح آن در دادگاه به داوری ارجاع می گردد منجر به صدور رأی داور می شود یا در شوراهای حل اختلاف رسیدگی شود و نیز در موردی که دعوی در دادگاه یا خارج از دادگاه به صلح ختم می شود به میزان حق الوکاله مرحله نخستین است.
-
در مورد عزل وكیل یا انتفای موضوع وكالت به جهتی از جهات قانونی دیگر اگر كار وكیل تمام شده یا پرونده برای صدور حکم مهیا باشد تمام حق الوکاله آن مرحله به وكیل تعلق خواهد گرفت. در غیر اینصورت میزان حق الوکاله وكیل به تناسب كاری که در آن مرحله انجام داده است حسب مورد به تشخیص كانون وكلا یا مركز امور مشاوران حقوقی، وكلاء و كارشناسان قوه قضائیه یا مراجع قضایی تعیین خواهد شد.
-
میزان حق الوکاله امور اجرایی در دادگاهها و شعب اجرای ثبت حداکثر ٢درصد نسبت به محكوم به یا مورد اجرا تعیین می شود و یا ممكن است به تناسب اقداماتی که وكیل انجام داده است تعیین شود و در هر صورت از ٥٠٠٠٠٠٠ ریال تجاوز نخواهد كرد. در مورد سایر اجرائیه ها تعیین میزان حق الوکاله بنظر دادگاه صلاحیت دار است.
-
چنانچه وكیل بدون تنظیم وكالتنامه نسبت به ارائه خدمات حقوقی مثل تنظیم دادخواست، شكوائیه، اظهارنامه، لایحه دفاعیه، مشاوره حقوقی، مطالعه پرونده اقدام نماید برابر بندهای ذیل از حق الزحمه متناسب برخوردار می شود:
الف- تنظیم دادخواست یا شكوائیه به مبلغ ٢٠٠٠٠٠ ریال.
ب- تنظیم لایحه تا پنج صفحه به ازای هر صفحه ٢٠٠٠٠ ریال و بیشتر.
از پنج صفحه تا هر میزان به ازای هر صفحه ١٠٠٠٠ریال و حداکثر تا ٣٠٠٠٠٠ ریال.
ج- حق المشاوره از قرار هر ساعت حداکثر ٥٠٠٠٠ ریال.
د- حق مطالعه پرونده حداکثر مبلغ ١٥٠٠٠٠ریال.
-
هزینه مسافرت وكلا كیلومتری پانصد ریال رفت و برگشت می باشد مگر هزینه های مذكور از سوی موكل تقبل شود و فوق العاده روزانه مبلغ ٢٥٠٠٠٠ ریال تعیین می گردد.
-
این آیین نامه در تاریخ ١٣٨٥/٤/٢٧ به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید.
روش کار با سرویس محاسبه آنلاین حق الوکاله و تمبر مالیاتی به صورت آنلاین در کیت ست
کار کردن با ابزار محاسبه آنلاین حق الزحمه وکیل در کیت ست ساده است. ابتدا باید موضوع مورد نظر خود را از بین حق الوکاله و تمبر مالیاتی وکیل بر اساس حق الوکاله و یا تعرفه انتخاب کنید. سپس با انتخاب نوع دعوا، مدرک کارشناسی وکیل، سنوات خدمت وکیل، محل اشتغال وکیل و انتخاب سایر موارد خواسته شده و با زدن دکمه محاسبه، هزینه خدمت مورد نظر بر اساس تعرفه محاسبه شده و در قسمت نتیجه به شما نشان داده می شود.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در پایان پس از محاسبه آنلاین حق الوکاله، می توانید نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را در دیدگاه فرمول و نحوه محاسبه حق الوکاله و تمبر مالیاتی وکیل براساس تعرفه را با ما به اشتراک بگذارید.
سلام وقت بخیر یه پرونده مالی دارم توی اصفهان چهارتا شاکی داره که فقط برام حکم پرداخت جزای نقدی در حق شکات دادن الان به همین خاطر کدملی بنده قفله و محروم از هرگونه خدمات اجتماعی و عمومی هستم علنا بهتون بگم که هویت ندارم درحال حاضر.
میشه راهنماییم کنید که باید چکار کنم؟ میخام وکیل بگیرم ولی نمیدونم چقدر میگیره؟