چنانچه بعد از ارائه دادخواست طلاق از طرف زن و شوهر به دادگاه، مشکل از طریق دادگاه حل نشود و باز هم اختلاف وجود داشته باشد دادگاه از زوجین درخواست می کند که ظرف 20 روز از بستگان خود داورانی را به دادگاه معرفی کنند. چنانچه کسی در میان بستگان خود شخص وجد الشرایطی را پیدا نکند و یا کسی حاضر به داوری او نباشد زوجین می توانند داوران خود را از افراد غیرفامیل معرفی کنند و اگر باز هم از بین این افراد داوری پیدا نکردند می توانند از دادگاه تقاضای داور کنند و هزینه داوری به عهده کسی است که تقاضای داور کرده است.
بعد از تعیین و معرفی داوران ، آنها 2 جلسه برگزار کرده که زوجین موظف هستند در این جلسات حضور داشته باشند. در این جلسات سعی می شود که مشکلات زوجین حل و فصل شود. در صورتی که یکی از زوجین در جلسه حاضر نباشد باز جلسه با حضور فرد دیگر برگزار خواهد شد و چنانچه هر دو طرف در جلسه دادرسی حاضر نشوند داوران بدون حضور آنها جلسه را برگزار می کنند و به موضوع رسیدگی می کنند.
به تقاضای حق الزحمه یکی از داوران دادگاه حق الزحمه داوری را از شخصی که تقاضای داور کرده است مطالبه می کند و دستور پرداخت را صادر می کند. در صورتی که دادگاه لازم بداند از هر یک از زوجین نصف میزان حق الزحمه داوری را اخذ می نماید.
طبق ماده 4 حق الزحمه داوری طبق تعرفه و در زمان انتخاب داوران مشخص می شود و طبق ماده 6 این حق الزحمه در صندوق سپرده دادگستری تودیع می شود و بعد از تمام کار به داوران پرداخت می شود.
طبق ماده 9 اگر داور برای انجام امر داوری خود مجبور به سفر به خارج باشد هزینه های مربوطه اعم از اقامت، بلیط هواپیما، عوارض خروج از کشور و غیره به عهده متقاضی داور می باشد و طیق ماده 10 چنانه مدارک مربوط به داوری به زبان خارجی باشد و داور مجبور به ترجمه باشد هزینه براساس تعرفه مترجمین رسمی مشخص می شود.
و طبق ماده 7 چنانچه داور برای امر داوری مجبود به مسافرت های داخلی باشد هزینه سفر براساس هر کیلو متر رفت و برگشت و برای هر روز محاسبه می شود.
در آخر طبق ماده 1 حق الزحمه داوری تا 50000000 ریال 5% و نسبت به مازاد 50000000 ریال تا 250000000 ریال 3% و مازاد بر آن 2% خواهد بود.
برای مثال برای 50000000 ریال حق الزحمه داوری 2500000 خواهد بود و برای 60000000 ریال حق الزحمه داوری 50000000 ریال از آن 2500000 و برای 10000000 دیگر آن 300000 ریال خوهد شد که در مجموع 2800000 خواهد بود.
محاسبه آنلاین میزان حق الزحمه داوری کیت ست
اگر قصد دارید خیلی سریع حق الزحمه داوری خود را محاسبه کنید پیشنهاد می کنیم از برنامه محاسبه میزان حق الزحمه داوری آنلاین کیت ست استفاده کنید. در این سایت شما به هیچ محاسباتی نیاز ندارید فقط کافیست در کادر بالای سایت مبلغ خواسته شده را وارد کنید و با کلیک دکمه محاسبه در کادر پایین حق الزحمه داوری را مشاهده بفرمایید.
اگر تعداد داوران چهار نفر باشد حق الزحمه هر نفر چقدر است